Sprawozdanie z Twierdzy 2017

Jesteśmy już po kolejnej odsłonie „Wioski Tolkienowskiej”. Tym razem byliśmy na Festiwalu Fantastyki „Twierdza” 8-10 września w Giżyckiej Twierdzy Boyen. Propagowaliśmy nasze Zloty, Stowarzyszenie i uniwersum stworzone przez profesora Tolkiena. Przede wszystkim jednak świetnie się bawiliśmy, przeprowadziliśmy warsztaty (runiczny i fajczarski), prelekcję o fandomie tolkienowskim w Polsce i konkurs Wiedzy Tolkienowskiej. Gościliśmy też uczestników „Twierdzy” przy naszym ognisku i wzięliśmy grupowo udział w konkursie cosplay. Z pewnością będziemy chcieli wrócić na „Twierdzę” w przyszłym roku.

W najbliższym czasie opublikujemy album w naszej Galerii, tymczasem, dziękujemy wszystkim którzy odwiedzili naszą „Wioskę” a także członkom Stowarzyszenia, którzy pracowicie ją tworzyli.

Stowarzyszenie Miłośników Śródziemia chciałoby pogratulować organizatorom Festiwali Fantastyki „Twierdza” i podziękować za możliwość spotkania z tak dużą grupą miłośników fantastyki.

Wioska Tolkienowska na majdanie Twierdzy Boyen w Giżycku.

fot. MadeByDun